ESG

A HEXUM Földgáz Zrt. nem pénzügyi teljesítményének, hanem fenntartható működésének bemutatására szolgáló ESG jelentését az alábbi dokumentumban mutatjuk be a Tisztelt Olvasó részére.

 

Társaságunk környezettudatos gondolkodása, biztonsági és egészségvédelmi törekvései és társadalmi felelőssége mélyen beágyazódik a cég alapjaiba. A HEXUM Földgáz Zrt. Magyarország stratégiai földgáztárolójaként felelősséggel tartozik a szélesebb körű fenntarthatóságért és a társadalom felé fennálló környezeti, társadalmi és vállalatirányítási (ún. ESG) kockázatokért. A gyorsuló éghajlatváltozás következtében a HEXUM Földgáz Zrt. a jövőben holisztikusabb megközelítésben kezeli az ESG kockázatokat, szisztematikus ESG adatgyűjtést folytat és az ESG kockázatokat kifejezetten beépíti Társaságunk folyamatszabályozási rendszereibe.

 

Elköteleztük magunkat − ESG stratégiánk részeként − a vállalati zéró-karbon kibocsátási hosszútávú programunk mellett, melynek keretében a CO2 és metán kibocsátásunkat fogjuk csökkenteni, továbbá energiamegtakarítást célzó beruházásokat indítunk el. Terveink szerint a következő években ESG stratégiánkat továbbfejlesztjük, folytatjuk karbonsemlegességi programunkat, energiacsökkentési intézkedéseinket fokozzuk.

 

Hisszük, hogy szakmaiságunkkal, lendületünkkel és kitartásunkkal a következő időszakban is készen állunk a velünk szemben támasztott vállalati és társadalmi elvárásoknak való megfelelésre.

 

Kérjük ismerje meg a HEXUM Földgáz Zrt. 2022-es ESG Jelentését!